top of page

Linkedin’de "Looking For Job Opportunities" ile iş fırsatları aramak.


Linkedin iş network’ü oluşturmak ve iş aramak için faydalı bir sosyal mecra.

İş dünyasından, çeşitli sektörlerden, pozisyonlardan kişiler ile tanışıyor, onlarla iletişime geçiyor ve onların iş dünyası ile ilgili tecrübe, bilgilerinden faydalanıyorsunuz.

Aynı zamanda iş arayışlarında ve bazı kariyer fırsatlarından bu mecra sayesinde daha önce haberiniz oluyor ve fırsatları sunan kişilerle direk iletişim kuruyorsunuz. Çalışmayı düşündüğünüz şirketler hakkında referans araştırması yapmanız daha kolay oluyor.

Yine bu mecra sayesinde kendinizi daha iyi ifade etme ve tanıtma için cv formatında Linkedin sayfanızı dolduruyorsunuz. İlgi alanlarınıza göre mesleki gruplara üye oluyor veya siz özel grup oluşturuyorsunuz.

Peki,

İş arayışlarında ise Title kısmına; “Looking for new job opportunities” yazarak (Yeni iş fırsatları arıyor) iş aramak doğru bir iş arama politikası mı ?

Bunu yazarak iş aramanın artıları ve eksileri tabii ki var.

Bu cümleyi mümkün ise;

İşyeriniz ile bağlantıyı koparmış, ihbar sürenizi kullanıyor veya ayrılmış bir an önce iş bulmanız gerekiyorsa yazmanız tercih edilir. Çünkü iş arayışınızdan tüm network’ünüzün haberi olması işinizi kolaylaştırabilir. Ama işe girişlerde taleplerinizin gücünü azaltabilir.

Çok sık ve uzun süreli bu cümlenin orada kalıcı olması veya bunu çok sık paylaşmanız network’ünüz tarafından belli bir zamandan sonra dikkate alınmamanıza sebep olabilir.

Bu iş arama süreciniz de uzun boşluklar var ise;

Kendi işinizi yapıyor olduğunuzu, danışmanlık yaptığınızı veya bir arkadaşınıza yardım ettiğinizi ve benzeri şeyleri yazmanız boş kalmadığınızı ama bu sırada iş fırsatlarına da açık olduğunuzu göstermeniz daha doğru olacaktır.

Eğer iş arayışınız orta ve uzun vadeli veya belli bir süre işsiz kalmayı göze alıyorsanız;

Linkedin’de aktif olmak, mesleki bilgileri paylaşmak veya paylaşanları beğenmek ve yorum yapmak sizi network’ünüz deki iş dünyası çalışanları gözünde bir kategoriye koyar. İş hayatında başarılı, işini seven ve bu konuda söz sahibi olan kişileri eleman arayan şirket İK’cıları, CEO’lar ve Head Hunter firmalarının daha çok dikkatini çeker. Oradaki yaptıklarınız sizin kendinizi iş dünyasına pazarlama materyalleridir.

Sakın iş dünyası harici şeyleri beğenmeyin veya yayınlamayın. Bunlar sizi network'ünüz de olumsuz algılanmanıza sebep olacaktır.

Linkedin iş bulmanıza yardımcı olacak çok faydalı bir sosyal mecradır. Ama bilinçsiz kullanıldığına ise bir işe yaramayacak hatta iş görüşmelerinden sonra olumsuz olmanızı sağlayacak bir araçtır. Çünkü birçok İK’cı artık işe alımlarda sizi daha iyi tanımak için Sosyal Medya hesaplarınıza göz atmaktadırlar.

Ahmet KİK

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page